«Δεν αγχώνομαι, θυμάμαι»: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Ημέρας Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, στις 15 Μαΐου 2023, 19.00, στη Δημοτική Αίθουσα Συνεδριάσεων Άμφισσας (Πλατεία Κεχαγιά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: 

«Δεν αγχώνομαι, θυμάμαι» 

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας μόνος στην πανδημία» του Κέντρου Ημέρας ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVID effect) στην Ψυχική Υγεία», της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας» (ID 16820), το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δυνάμει της υπ’ αριθ. 41511 ΕΞ 2022/29.03.22 απόφασης ένταξης, με κωδ. ΟΠΣ ΤΑ 5165233, πρόκειται να υλοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Δεν αγχώνομαι, θυμάμαι»  σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Άμφισσας – Δήμου Δελφών στην αίθουσα του Δήμου Δελφών, στην Άμφισσα, την Δευτέρα 15η Μαΐου 2023, ώρα: 19:00.

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η κατανόηση της σύνδεσης του άγχους με τη μνήμη. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις του άγχους πάνω στην μνημονική λειτουργία, τα χαρακτηριστικά φυσιολογίας της μνήμης καθώς και πρακτικές φροντίδας του μνημονικού μας.

Το Πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση σε άτομα που έχουν επιβαρυνθεί ψυχικά από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας μέσω συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως ΑμεΑ, επαγγελματίες υγείας, ανέργους, χρόνια πάσχοντες, άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, άλλες ευάλωτες ομάδες και τις οικογένειες αυτών. Παράλληλα, υλοποιεί προγράμματα που βασίζονται στις βασικές αρχές της ψυχοκοινωνικής φροντίδας και των πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του πληθυσμού.