«Άμφισσα της ελιάς η πόλη»: Εκδηλώσεις του Συλλόγου Απανταχού Αμφισσέων «Τα Σάλωνα» (2023)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΦΙΣΣΕΩΝ «ΤΑ ΣΑΛΩΝΑ»

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι του συλλόγου μας,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του συλλόγου μας, κατά την συνάντηση του στα τέλη Ιουνίου 2022, αποφάσισε να διοργανώσει τον επόμενο χρόνο 2023, μια σειρά εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένες στην ελιά, κάτω από τον τίτλο: «Άμφισσα της ελιάς η πόλη».

Η πρόθεση και προσπάθεια θα γίνει προκειμένου να αναδειχθεί η ελιά σαν τοπικό προϊόν με πανελλαδική και παγκόσμια εμβέλεια και η σχέση της πόλης μας και των κατοίκων της με αυτή.

Θα πρόκειται για:

· Πολιτιστικές εκδηλώσεις : Θέατρο, ημερίδες, παιχνίδι

· Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις: Τραγούδι, χορός, εκθέσεις κάτω από τον τίτλο «Ημέρα της ελιάς »

· Αθλητικές εκδηλώσεις : Αγώνες δρόμου και περίπατοι, μέσα από τα χωριά και μονοπάτια του ελαιώνα, κάτω από τον τίτλο « Οι δρόμοι της ελιάς »

· Ευπρεπισμό και καθαριότητα του «Πάρκου Ελιάς» της Άμφισσας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Συλλόγου, με σκοπό να αποτελέσει τον κύριο χώρο που θα ‘’φιλοξενήσει’’ μέρος των εκδηλώσεων

· Εκδρομές από Αθήνα σε Άμφισσα με επίσκεψη στον ελαιώνα και στα εμβληματικά και αξιοθέατα σημεία της πόλης

Προς τούτο και για ενημέρωση τους, επισκεφτήκαμε τον Βουλευτή του νομού Φωκίδας κο Ιωάννη Μπούγα, τον αντιπεριφεριάρχη Φωκίδας κο Γιώργο Δελμούζο και τον Δήμαρχο Δελφών κο Παναγιώτη Ταγκαλή, στους οποίους εκθέσαμε τις προθέσεις μας, διαπιστώνοντας την αρχική τους συγκατάβαση.
Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος θα οργανώσουμε στην Άμφισσα μια ομάδα εργασίας που θα επιμεληθεί όλες τις εργασίες .

Από αυτή τη θέση καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, είτε βρίσκονται εκτός είτε εντός Άμφισσας, όπως επίσης και τους τοπικούς συλλόγους και ομάδες που το επιθυμούν, να πλαισιώσουν τον σύλλογό μας, με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους κι ακόμη με την συμμετοχή τους, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε το ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων μας, το οποίο θα παρουσιαστεί ως το τέλος του 2022 και να προσφέρουμε όλοι μαζί στην πόλη μας το καλύτερο, αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με τους: Δημήτρη Ταλάντη, Γενικό γραμματέα του Συλλόγου, συντονιστή του προγράμματος τηλ. 6937269314 Χαρίκλεια Γάτου-Ξηρού, τηλ. 6944722332 και Μαρία Βαρότση, τηλ. 6978101315, εκπροσώπων του Συλλόγου στην Άμφισσα.

Με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας.

Στο email του συλλόγου μας syllogostasalona@gmail.com

Ή μέσα από την σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/groups/1960412977311178.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου